Sastāvdaļas:
Vārītas sēnes 1 kg
Kāposts 0,5 kg
Tomāti 0,5 kg
Burkāni 0,5 kg
Sīpoli 300 g
Saulespuķu eļļa 150 g
9% etiķis 2 ēdamk.
Lauru lapa, melnie un smaržīgie pipari, sāls
Sēņu lečo pagatavošanai vislabāk noderēs celmenes, bērzlapes, baravikas, sviesta bekas u.c.
Pagatavošana:
Sēnes rūpīgi notīra, nomazgā un novāra sālsūdenī 10 – 15 minūtes.
Dārzeņus nomazgā, notīta un sagriež salmiņos.
Sīpolus un burkānus sutina nelielā eļļas daudzumā.
Pievieno sagriezto kāpostu, tomātus un atlikušo eļļu, pievienot sāli pēc garšas un sautēt uz lēnas uguns vēl 20 – 25 minūtes.
Tad pievienot vārītās sēnes un sautēt līdz gatavībai 25 – 30 minūtes.
Piecas minūtes pirms gatavošanas beigām pievienot lauru lapu, piparus un etiķi.
Sagatavi likt sausās, izkarsētās burkās. Burkas aizskrūvēt, apgāzt ar vāciņiem uz leju, sasegt un ļaut lēnām atdzist.