Pikantais mango lassi iekrāsos jūsu pelēko rudens dienu. Mango ir dabisks antidepresants, tas uzlabo garastāvokli, atbrīvo no stresa, aizkavē vēža šūnu attīstību un stiprina organisma aizsargreakcijas, kas īpaši svarīgi ir rudens laikā. Auglis satur beta – karotīnu, vitamīnus A, C, D, B1, B2, B5, B6, B9, mangānu, kāliju, cinku, dzelzi, fosforu un pektīnu.
Pateicoties pipariem un kurkumai, dzērienam ir pikanta garša un aromāts. Jāsaka, šīs sastāvdaļas pastiprina viena otras darbību, pateicoties melnajiem pipariem, kurkuma organismā uzsūcas daudz labāk.
SASTĀVDAĻAS (2 PORCIJĀM)
Viens ļoti gatavs mango, nomizots, sagriezts gabaliņos (var ņemt saldētu mango)
1 tējkarote kurkumas pulvera
3/4 glāzes kokosriekstu piena (var ņemt jebkuru citu riekstu pienu)
1 ēdamkarote medus
1/2 tējkarotes kardamona
14 ledus kubiņi
Šķipsna melno piparu
Šķipsna jūras sāls
2 zariņi svaigas piparmētras – dekorēšanai
PAGATAVOŠANA:
Lieciet visas sastāvdaļas blenderī un sablendējiet, līdz veidojas krēmīga konsistence. Lejiet glāzē, dekorējiet ar piparmētru zariņiem, izbaudiet.