Daudzi cilvēki vēlas aizvietot veikalā pirktās desas ar produktiem, kas nesatur krāsvielas, konservantus un citas mākslīgās piedevas. Piedāvājam recepti no vistas gaļas, kas kļūs par gardu delikatesi jūsu ēdienkartē.
Vītinātā vistas gaļa izdodas maiga un garda, bet gatavot to ir ļoti vienkārši. Priecē tas, ka jebkurā brīdī varat izņemt gabaliņu gardās gaļas no ledusskapja un baudīt to kopā ar glāzi alus vai piedāvāt viesiem.
VĪTINĀTĀ VISTA
SASTĀVDAĻAS:
400 g vistas krūtiņas
200 ml konjaka
2 ēd. k. sāls
1 tējk. cukura
2 ēd. k. garšvielu ( rozmarīns, timiāns, paprika, karijs…)
PAGATAVOŠANA:
Sagriez vistas fileju smalkās strēmelēs.
Sajauc garšvielas. Tās ikviens var pievienot pēc savas gaumes un garšas sajūtām.
Apviļā vistas gaļu sāls, cukura un garšvielu maisījumā. Pielej konjaku.
Ieliec gaļu traukā ar vāku un atstāj uz diennakti ledusskapī. Ik pa sešām stundām neaizmirst apmaisīt, lai garšvielas labāk ievelkas.
Pēc diennakts izņem gaļu no konjaka, nosusini.
Ņem koka iesmiņus un uzver gaļu uz tiem. Nostiprini uz restēm tā, lai gabaliņi nesaskartos.
Filejai ir jāvītinās apmēram 80 -90 stundas. Pa šo laiku liekajam šķidrumam jāiztvaiko un gaļa iegūs raksturīgo garšu. Gatavajiem gabaliņiem vajadzētu būt caurspīdīgiem.
Procesu var paātrināt, gaļu liekot cepeškrāsnī konvekcijas režīmā. Ar šo metodi gaļa gatavojas apmēram 7 – 8 stundas. Gatavošanās laiks atkarīga no gabaliņu lieluma. Jo tie lielāki, jo ilgāks laiks būs nepieciešams, un otrādi.
Tikai gaļa un garšvielas. Lai labi garšo!