Kad runa ir par brokastīm, tad biezpiena plācenīši ir tik pat labi un garšī kā olu kultenis, grauzdiņi, putra, biezpiens un kā nu kuram tas saraksts atšķiras. Taču atšķirībā no iepriekš minētajiem, plācenīši var būt lielisks sātīgs deserts. To pagatavošana ir ļoti vienkārša – apviļāt miltos, izcept. Tomēr bieži vien ar to ir par maz. Tātad, kāpēc nesanāk biezpiena plācenīši?
Mēs nolēmām veikt nelielu izskaidrojumu: nesanāk dažādu iemeslu dēļ. Vieni jūk ārā, citi satek, trešie atgādina gumiju, ceturtie vispār nav garšīgi. Padalīsimies ar knifiņiem, kuri palīdzēs izcept gardus plācenīšus.
Kāpēc biezpiena plācenīši jūk ārā
Ja biezpiens gadījies pārāk sauss, olu skaits ir jākontrolē īpaši, jo tieši tās ir galvenais sasistošais punkts, kas daudz ko pēc tam ietekmē tālakā gatavošanā. Vēl biezpienu satur kopā milti. Ja plācenīši zaudē formu atrodoties uz pannas un jūk ārā, iespējams jāpievieno vēl pāris karotes.
Tāpat plācenīši var arī sadrupt. Tas nozīmē, ka tajos ir par daudz cukura. Tas kūst un iztek kopā ar biezpienu. Tas pats notiek, kad plācenīšu masu liek uz pannas siltā eļļā. Ja neviena no šīm niansēm tev neliekas kā neizdošanās iemesls, visdrīzāk, panējums ir pārāk plāns.
Kāpēc plācenīši iznāk negaršīgi
Pirmkārt, plācenīšu garšu lielā mērā ietekmē biezpiena kvalitāte. Bet ir arī citi sīkumi, kuri var to ietekmēt. Un tie ir visai svarīgi sīkumi, kurus jāņem vērā, lai garša būtu lieliska.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!