Kad mēs redzam izsmalcinātu desertu, kas liek siekalām tecēt, mēs bieži domājam, ka tā pagatavošana prasa lielu darbu. Tomēr tas ne vienmēr tā ir.
Te ir viens labs piemērs – neticama eklērkūka no cepumiem, kura nav pat jācep. Ar šo recepti prastu rīkoties jebkurš. Pagatavojiet to sev un saviem mīļajiem kopīgam, jaukam vakaram.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- kraukšķīgi cepumi
- 500ml piens
- 2.5 ēdamk. kukurūzas cietes
- 3 ēdamk. cukurs
- 1 olas dzeltenums
- 0.10 ml vaniļas esences
Glazūrai:
- 4 ēdamk. cukurs
- 2 ēdamk. kakao pulveris
- 1 ēdamk. piens
- 50 g saldkrējuma sviests
Pagatavošana:
Pulveri vaniļas pudiņa pagatavošanai var iegādāties veikalā. Bet, ja jūs vēlaties gatavot pats, rīkojieties šādi.
Sadala pienu 2 vienādās daļās. Viena daļa liekam uz uguns un uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai. Atlikušajā pienā iemaisa cieti.
Pieberam cukuru, pievieno vaniļas esenci vai naža galu vaniļas cukura, kā arī olas dzeltenumu. Šo masu sakuļ un pievieno verdošajam pienam.
Rūpīgi samaisa un vāra līdz sabiezē, apmēram 5 minūtes.
Gatavo pudiņu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī atdzist.
Ņemam cepamo formu, izklāj to ar folliju. Ieklāj cepumu kārtu, tad kārtu ar pudiņu. Tā turpina vairākās kārtās pēc vēlēšanās, pēdējai kārtai jābūt ar cepumiem.
Sagatavo šokolādes glazūru: sajauc cukuru un kakao, pievieno pienu. Liek uz plīts. Kad masa sāk vārīties, pievieno sviestu. Maisa, līdz sviests ir izšķīdis. Noņem no plīts un pārlej ar šokolādes masu iepriekš sagatavoto desertu.
Liek uz nakti ledusskapī, lai savelkas.
Lai labi garšo!
Avots: manaoga.lv