Sastāvdaļas
● 4 kg gurķu
● 1 glāze cukura
● 1 glāze 9% etiķa vai 2 ēdamkarotes 70% etiķa esences
● 1 glāze augu eļļas
● 1 glāze ūdens
● 1 ķiploka galviņa
● 1 ēdamkarote maltu melno piparu
● 2 ēdamkarotes sinepju pulvera
● 3 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
●Sastāvdaļas paredzētas vairākām puslitra burkām.
●Gurķus nomazgā un sagriež gareniski 4 daļās.
●Samaisa cukuru, sāli, piparus, sinepju pulveri.
●Gurķus liek dziļā traukā, virsū uzber cukura maisījumu.
●Pievieno augu eļļu, ūdeni, etiķi – samaisa.
●Ķiplokus sasmalcina, pievieno gurķiem, samaisa un atstāj uz 3 stundām.
●Pēc noteiktā laika gurķus liek puslitra burkās.
●Pārlej ar šķidrumu.
●Burkas liek katlā, kas izklāts ar kokvilnas papīra dvieli, sterilizē 15 minūtes, kopš uzvārījies ūdens, aizvāko ar sterilizētiem metāla vāciņiem.
●Aizvākotās burkas apgriež otrādi, ietin segā vai dvielī un atdzesē.