Piedāvājam lieliskas ātrās uzkodas recepti, Pasniedziet to saviem viesiem, un pirmajā mirklī neviens pat nepamanīs, ka mazajos “pīrādziņos” ir paslēpies visvienkāršākais kabacis. Garša būs pārsteidzoša, jo mīklai ir pievienota sojas mērce.
Mīklai jābūt pietiekami biezai, lai tā nenotecētu no kabačiem pannā. Vislabāk ņemt mazos kabacīšus. Ja tomēr izmantojat lielos vai mazliet pāraugušos, nomizojiet tos un izņemiet sēklas. Tādi riņķīši ar cauru vidu mīklā arī izskatīsies interesanti.
Sastāvdaļas:
Kviešu milti 8 ēdamk.
Kefīrs 6 ēdamk.
Soda 1 tējk.
Sojas mērce 4 ēdamk.
Olas 2 gb
Cukurs 2 tējk.
Saulespuķu eļļa 4 ēdamk.
Kabači 2 gb
Pagatavošana:
Sajauciet kefīru ar sodu, pievienojiet sojas mērci, cukuru un olas. Pievienojiet miltus. Visu rūpīgi samaisiet ar dakšiņu, lai neveidotos kunkulīši.
Kabačus sagriežat apmēram 1 cm biezos gabaliņos. Uzduriet gabaliņu uz dakšiņas un iemērciet mīklā. Cepat uz sakarsētas pannas, uz kuras uzlieta eļļa.
Sākumā apcepiet no vienas puses, kad mīkla mazliet sacepusies, apgrieziet kabačus, samaziniet uguni un uzliekat pannai vāku. Cepiet līdz kabači gatavi. Uzliekat tos uz vairākās kārtās salocīta papīra dvieļa, lai iesūcas liekā eļļa.
Pasniedziet ar krējuma mērci vai kā piedevu zivij, gaļai, vistai.
Lai labi garšo!
Avots: www.sovkusom.ru