Metāla sūklīši virtuvē ir neaizstājama lieta. Uzskatu, ka tā ir nepieciešama, kad mazgā traukus, īpaši tad, ja ēdiena atliekas pielipušas trauku sieniņām, bet tas notiek gandrīz katru dienu.
Galvenais mīnuss šai lietai ir tas, ka tā neder katrai virsmai, jo var šo virsmu saskrāpēt. Katrs pats lemj, kad to lietot, kad nē.
Bet ir vēl daudzi nestandarta darbi, kur šāds metāla sūklītis var noderēt:
1. Nu jau daudzus gadus ar tādu tīru burkānus. Tas ir ātri, ērti un ideāli noder, ja burkāni ir līki. Visi netīrumi ātri notīrās, bet ja burkāni ir līdzeni, tad tie kļūst gludi dažās sekundēs. Pavasarī, jauno kartupeļu laikā, ar šādu sūkli viegli tīrīt kartupeļus, un arī rokas nekļūs netīras, kā tas ir tīrot ar nazi.
Draudzene pat zivis ar sīkām zvīņām tīra ar šādu metāla sūkli.
2. Konservēšanas sezonas laikā ar sūkli viegli var notīrīt rūsas paliekas no burku kakliņiem, ko atstājuši metāla vāciņi. Ja burkas kakliņš ir grubuļains, tas kļūs gluds, jo sūklis lieliski pulē stiklu. Un nav vajadzīgi nekādi mazgājamie līdzekļi.
Tāpat var apstrādāt grubuļainas keramikas šķīvju un pialu malas, vajag nedaudz paberzēt un nelīdzenumi pazudīs.
3. Šašliki garšo visiem un viss, ko gatavo uz ugunskura, taču iesmus un restes tīrīt nepatīk nevienam. Es šos rīkus tīru ar metāla sūklīti, sanāk ātri un labi.
Vēl reizēm tīru arī pielipušos taukus uz flīzēm un emaljētās tējkannas.
4. Dažreiz var notīrīt ar šādu sūkli balto, mīksto gumijas malu krosa kurpēm. Iemērkt sūkli sodā un uz priekšu.
Var izmantot sūkli arī pirtī – noberzt raupjos papēžus.
Kādam šie pielietojuma veidi ir sen zināmi, bet vienmēr atradīsies kāds, kuram tie būs atklājums.
Noskaties arī video, kā var tos izmantot: