1. recepte
Sastāvdaļas:
1 ola
250 ml eļļas bez smaržas
1 tējkarote cukura
1/3 tējkarotes sāls
1 ēdamkarote citrona sula
Pagatavošana:
Visu liek burciņā. Ar blenderisablenderē. Viss kartībā! Dabisks produkts!
Ja vēlaties provansas majonēzi, pievienojiet 1 tējkaroti sinepju.
Ja vēlaties tartaru – pievienojiet ķiploku un smalki sagrieztu skābētu gurķīti.
2. recepte
Sastāvdaļas:
1 vesela ola un 1 olas dzeltenums
1 ēdamkarote sinepju
340-400 ml rafinētas saulespuķu eļļas
½ citrona sula
2 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana – tāpat kā pirmajā recepte.
3. recepte (bez olām)
Sastāvdaļas:
150 ml piena
150 g saulespuķu eļļas bez smaržas
1 tējkarote sinepju
1-2 ēdamkarotes citrona sulas
Sāls
Pagatavošana:
1. Pienu un eļļu sakuļ blenderī (3-4 minūtes)
2. Kad kults apmēram 1, 5 minūtes, pievieno sinepes un sāli, kuļ tālāk.
3. Kad masa kļūs balta un izskatīsies kā ne pārāk biezs krējums, nepārtraucot kult, pievieno citrona sulu.
4. Masa sāks strauji biezēt.
Labu apetīti!