Pagatavošana:
1. Kārtīgi nomazgājiet dārzeņus. Baklažānus sagrieziet kubiņos, aplejiet ar aukstu ūdeni un atstājiet uz pusstundu.
2. Tomātus sagrieziet četrās daļās, sīpolus – pusgredzenos, papriku un ķiplokus – kubiņos.
3. No baklažāniem nolejiet ūdeni.
Katlā samaisiet visus dārzeņus, pievienojiet eļļu, sāli un cukuru. Lieciet katlu uz uguns un gatavojiet dārzeņus, periodiski apmaisot. Uzvāriet, pēc tam sautējiet 30 minūtes. Gatavošanas procesā pievienojiet piparus.
4. Tad pievienojiet dārzeņiem ķiplokus un etiķi. Visu samaisiet un vāriet vēl 5 minūtes.
5. Noņemiet katlu no uguns, salātus lieciet sterilizētās burkās. Aizvākojiet burkas, apgāziet otrādi, sasedziet un atstājiet, lai burkas atdziest.
6. Ja gatavošanas laikā manāt, ka šķidruma ir par maz, varat pieliet nedaudz ūdeni. No minētā produktu daudzuma sanāk 10 puslitra burciņas vai 5 litra burkas. Neaizmirstiet kārtīgi iztīrīt burkas un vākus.
Un tas būtu arī viss. Varbūt sākumā pirmaja reizē liksies, ka tas paņem mazliet vairāk laika, lai šos salātus pagatavot, taču es jau pie otrā piegājiena izdarīju visu salīdzinoši ātri un tiešām visu iegaumēju galvā, kā pa soļiem visu vajag darīt.
Salātiņi noteikti garšos visai ģimenei un būs patīkami tos ēst gan siltākos, gan aukstākos mēnešos. Lai izdodas!