Nereti ģimenē gatavo pārsvarā sievietes, jo viņām tas sanāk krietni labāk un, protams, garšīgāk. Bet šajā jautājumā, ja vīrietis arī labi pacenšas, tad rezultāts liks par sevi runāt un mājas gatavotais ēdiens arī visiem garšos.
Ņemot vērā, ka šobrīd vasara rit vēl pilnā sparā, tad ik pa laikam gribas pamēģināt kaut ko jaunu un gardu. Vēl jo vairāk, kad būs ziemas aukstie mēneši, tad gribēsies paņemt kādu burciņu un nogaršot, kas tad sanācis.
Parasti vasaras vidū jautāju mājiniekiem, kādus dārzeņu konservus katrs vēlas. Vīram garšo tomāti, dēlam – sotē no baklažāniem, bet māsa nevar iedomāties ziemu bez konservētas paprikas. Pagājušajā gadā nolēmu pagatavot salātus „Desmitnieks”, kuri mūsu mājās garšo visiem. Reakcija bija tik iespaidīga, ka šogad nāksies gatavot vairāk.
Šie dārzeņu salāti tā nosaukti ne jau pa jokam. Lieta tāda, ka to sastāvā ir 10 sastāvdaļas. Viegli atcerēties, vai ne? Recepti pat nevajadzēs pierakstīt kulinārijas burtnīcā.
Kā pagatavot šos salātus?
Bez minētajiem dārzeņiem, salātu pagatavošanai no baklažāniem, tomātiem, paprikas un sīpoliem, varat izmantot vēl arī burkānus un kabačus. Visus dārzeņus vajag ņemt pa 10 gabaliem.
Sastāvdaļas:
Baklažāni 10 gab.
Tomāti 10 gab.
Paprika 10 gab.
Sīpoli 10 gab.
Piparu graudi 10 gab.
Eļļa 1 glāze
Cukurs 100 g.
Sāls 2 ēdamkarotes
Etiķis 3 ēdamkarotes
Ķiploki 10 daiviņas
Ej uz nākamo lapu un uzzini, kā šo gardumu pagatavot!