14.Baklažāns nebūs rūgts, ja pirms gatavošanas to sagriezīsiet gabalos, uzbērsiet sāli un pagaidīsiet, lai tas sāk izdalīt sulu. Pēc tam noskalojiet to aukstā ūdenī.
15.Mandelēm būs vieglāk noņemt miziņu, ja tās piecas minūtes pavārīsiet karstā ūdenī un pēc tam atdzesēsiet aukstā.
16.Putukrējums sakulsies daudz labāk, ja tam pievienosiet olas baltumu.
17.Ja maltai kafijai pievienosiet šķipsniņu sāls, dzēriens iznāks daudz aromātiskāks.
18.Lai cepeškrāsnī ceptai gaļai veidotos patīkama garoziņa, sasmērējiet to ar granātābolu sulas, medus un sausā vīna maisījumu. Vīna vietā var izmantot konjaku vai ūdeni.
19.Sīksta gaļa kļūs mīkstāka, ja to vārot pievienosiet banāna mizu.
20.Ja gaļa ir pārvārīta, sagriežat to plānās šķēlītēs, izliekat uz šķīvja, uzberiet sīpolus, uzliekat tomātus un uzlejiet mazliet augu eļļas, citronu sulas un etiķa. Gaļa atkal kļūs sulīga.
21.Āboli cepšanas laikā nenogrims pīrāga dibenā, ja pirms gatavošanas apviļāsiet tos miltos.
22.Rīvmaizes vietā pamēģiniet izmantot maltus riekstus. Tas ir gan garšīgi gan veselīgi!
23.Sasildiet šķīvjus, uz kuriem pasniegsiet siltos ēdienus un atdzesējiet tos, uz kuriem pasniegsiet aukstos ēdienus. ŠĪ nelielā viltība palīdzēs saglabāt ēdiena īpašo garšu un svaigumu.
24.Tikko pagatavotu gaļu nesteidzieties pasniegt uzreiz. Ļaujiet tai atdzist un atvērt visas savas garšas.
25.Vinegrets būs garšīgāks, ja pievienosiet tam ēdamkaroti piena un tējkaroti cukura.
26.Vienmēr gatavojiet tikai ar sausām rokām.
27.Vienmēr pagaršojiet ēdienu gatavošanas laikā. Tas palīdzēs noregulēt sāls un garšvielu daudzumu, kā arī laicīgi saprast, kad ēdiens ir gatavs.
28.Pirms noņemsiet zupu no uguns, pievienojiet tai mazliet svaiga kāpostu, burkānu vai tomātu sulu. Tas bagātinās jūsu zupu ar nepieciešamajiem vitamīniem.
29.Nenoasināti naži bieži vien kļūst par iemeslu neglīti sagrieztiem produktiem vai pat traumām. Vienmēr laicīgi uzasiniet nažus!
30.Vaniļa – lieliska garšviela, lai piešķirtu pikantu noti dārzeņu salātiem. Pamēģiniet ieviest savā ēdienkartē šo oriģinālo ideju!
Avots: www.marketium.ru