Sastāvdaļas:
tomāti
sīpoli
etiķis
sāls
cukurs
želatīns
pipari
Pagatavošana
0,5 l burkās ieliek pa lauru lapai un kādam smaržīgajam piparam, burkā škēlēs griež tomātus, aptuveni 1,5cm biezas, pa starpām var iegriezt arī sīpolu ripiņas.
Burkās sapildītos tomātus un sīpolus pārlej ar karstu uzlējumu.
1 litra uzlējuma pagatavošanai ņem 0,875 l ūdens, 0,125 l 9% etiķa, 30 g sāls un 50 g cukura, pievienojot arī 20 g pārtikas želatīnu.
Želatīns vispirms jāizšķīdina ūdenī, kur tas uzbriest, un pēc tam jāpielej karstajam uzlējumam.
Burkas pasterizē 80-85 °C temperatūrā aptuveni 20minūtes.
Ūdens līdz 80°C temperatūrai jāuzkarsē ne ātrāk kā 15 minūtēs.
Kad marināde burkās uzvārījusies, burkas ņem ārā no katla, aizgriež ciet vākus un apgāž burkas otrādi, lai marināde visur satek vienmērīgi, tā arī redzēsiet vvai kāds vāks nelaiž garām marinādi. Tā turēt līdz ir istabas temperatūrā un tad tomāti želejā ir gatavi ēšanai! 🙂
Lai labi garšo!