Manā gardo dzērienu reitingā tomātu sula ir vienā no līderu pozīcijā. Saka, ka veselīgāk to lietot esot bez sāls. Tā arī daru, bet pievienoju melnos piparus un šķipsniņu koriandra, tāda nu ir mana garšas īpatnība.
Ar sāli vai bez, bet mājās gatavota tomātu sula ir veselīgāka nekā veikalā pirktā. To var ne tikai dzert un smelties vitamīnus jebkurā gadalaikā, bet arī izmantot dažādu zupu un otro ēdienu gatavošanai.
Recepte sulas pagatavošanai ir pavisam vienkārša, tomēr pastrādāt nāksies. Sula sanāk bieza un atlikuma parasti nav, jo tomāti pilnībā samaļas ar visu miziņu.
Sastāvdaļas:
3 kg tomātu
1 ēdamkarote sāls (pēc vēlēšanās)
5 krustnagliņas
Elektriskā gaļas maļamā mašīna
Pagatavošana:
1. Izvēlies veselus, labus tomātus. No 3 kilogramiem tomātu sanāks 5 puslitra burciņas.
2. Sagriez tomātus četrās daļās, izgriez serdīti un samal.
3. Sanāk tomātu masa, bet vēl ne sula.
4. Masu salej katlā un liec uz uguns.
5. Uzvāri masu un turpini vārīt uz lēnas uguns 10 minūtes.
6. Lai sulā nebūtu nesamaltu tomātu gabaliņu, izlaid to caur sietu.
7. Pēc tam atkal liec katlu ar tomātu masu uz uguns, pievieno sāli, krustnagliņas un vāri, nepārtraukti maisot, līdz nepazudīs putas. Liekās putas noņem ar putu karoti. Sulas vārīšanai aizies 15-20 minūtes.
8. Kad putas pazudīs, sula būs gatava. Salej to sterilizētās burkās.
9. Burkas tūlīt aizvāko un pārbaudi, vai tās ir noslēgtas hermētiski, apgāz tās ar vākiem uz leju un ļauj tā stāvēt līdz pilnīgai atdzišanai.
10. Sula gatava!
Šis vienkāršais tomātu sulas pagatavošanas veids noteikti patiks taviem tuviniekiem. Dzeriet tomātu sulu un esiet veseli!