Karstmaizītes ir laba uzkoda un ātras un sātīgas brokastis. Noderēs arī kā vakariņas vai ņemšanai līdzi ceļā, lai nebūtu jāpērk apšaubāmas kvalitātes pīrādziņi.
Pagatavot karstmaizītes var gan cepeškrāsnī, gan uz pannas. Vajadzēs: vakardienas baltmaizi, olu vai gabaliņu siera. Pārējais ir gaumes lieta. Noderēs viss, kas ir ledusskapī.
Karstmaizes ar desu
Sastāvdaļas
200 g vārītās desas
200 g cieta siera
1 ēdamkarote krējuma
2 olas
8-10 šķēles baltmaizes
Sals, pipari pēc garšas
Sagriez desu kubiņos un sajauc ar rīvēto sieru, krējumu, olu. Pievieno sāli un piparus. Katru maizes šķēli nozied ar desu-siera masu. Liec maizes ar apziesto pusi uz leju pannā ar sakarsētu eļļu. Cep maizes no abām pusēm.
Karstmaizes ar biezpienu
Sastāvdaļās:
1 klaips baltmaizes
100 g biezpiena
100 g varītās desas
100 g cieta siera
1 ola
2 daiviņas ķiploka
Dilles
Sāls pēc garšas
Sieru un desu sarīvē uz rupjās rīves. Sajauc tos ar biezpienu, olu, kapatu ķiploku un dillēm. Pieber sāli. Katru maizes šķēli apzied ar sagatavoto masu. Liec maizes cepeškrāsnī un cep 7 minūtes līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
Karstmaizes ar malto gaļu un olu
Sastāvdaļas:
4 šķēles baltmaizes
70 g netreknas maltās gaļas
20 g brinzas
2 tējkarotes kečupa
1 ēdamkarote sojas mērces
2 olas
2 ēdamkarotes augu eļļas
Sāls pēc garšas
Apcep malto gaļu līdz gatavībai. Sagatavo baltmaizi. Divas maizes šķēles apzied no vienas puses ar sviestu. Divām šķēlēm izņem mīkstumu. Cepešpanna liec baltmaizes šķēles ar sviestu uz leju, nozied tās ar kečupu, pa malām liec brinzas gabaliņus un virsū liec šķēles, kuram izņemts mīkstums.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!