SASTĀVDAĻAS:
Tortei:
- 350 g rūgtās šokolādes
- 150 g sviesta istabas temperatūrā
- 150 g brūnā cukura
- 6 olas (baltumi atdalīti no dzeltenumiem)
- Šķipsniņa sāls
Bezē:
- 120 g rūgtās šokolādes (smalki sakapātas)
- 100 g lazdu riekstu (smalki sakapāti)
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
- 4 olu baltumi
- 150 g cukura
PAGATAVOŠANA:
- Cepeškrāsni uzsildīt līdz 175 grādiem. Cepamo pannu izklāt ar cepamo papīru.
- Šokolādi izkausēt mikroviļņu krāsnī.
- Sviestu saputot ar cukuru, pievienot pa vienam olas dzeltenumus, turpinot putot, izkausēto un mazliet atdzesēto šokolādi, sāli un maisīt, līdz veidojas viendabīga masa.
- Atsevišķā bļodā saputot olas baltumus – apmēram divas minūtes.
- Daļu saputotā baltuma pievienot šokolādes masai un iecilāt.
- Likt masu formā, kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzināt un cept 170 grādos 25 minūtes.
- Izņemt no krāsns, atdzesēt, neizņemot no formas.
Bezē:
- Saputot olbaltumus. Bļodā sajaukt riekstus, šokolādi un kukurūzas cieti.
- Olbaltumiem pievienot riekstu – šokolādes masu un rūpīgi iecilāt.
- Masu likt uz šokolādes pamatnes un cept cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes līdz veidojas zeltīta garoziņa.
- Izņemt no cepeškrāsns, atdzesēt formā 10 minūtes. Noņemt formai malas un ļaut pilnībā atdzist.
- Likt ledusskapī līdz pasniegšanai.
LAI LABI GARŠO!