Eklēri (12gab)
Mīklai : 1 glāze ūdens (250ml) , 100g sviests, 1 glāze miltu, 4 olas
Katliņā ielej ūdeni, uzkarsē, pievieno sviestu, tad kad sviests izkusis, pievieno miltus, visu samaisa (joprojām uz uguns). Noņemam no uguns un atdzesē, apmēram 7minūtes.
Tad liek klāt pa vienai olai, visu maisa kopā. Krāsni uzkarsē līdz 250 grādiem. Ar konditorejas šprici vai maisiņu taisa garenas desiņas, šeit gan vajadzēs lielu uzgali, ar mazajiem sanāks pavisam maziņas desiņas.
Liek iekšā krāsnī, durtiņas virināt nedrīkst, apmēram 10min, kamēr eklēri uzpūšās un paliek brūni.
Ja izņem no krāsns un tie saplok, ātri liec atpakaļ krāsnī un pacep vēl.
Krēmam : 250ml saldais krējums , 250g maskarpone,cukurs un vaniļas cukurs. Es lietoju pūdercukuru. Visu sakuļ kopā,līdz izveidojās foršs krēmiņš. To pilda iekšā pavisam atdzisušos eklēros.
Glazūrai : 200ml saldais krējums un 1 šokolādes tāfelīte.
Saldo krējumu katliņā uzkarsē, noņem no uguns, saliek iekšā šokolādes gabaliņus, atstāj uz mirklīti un samaisa visu kopā. Gatavo eklēru mērcē šokolādē.
Un gatavs!