Bezgala garšīgs deserts, ar ko pamielot viesus un mājiniekus, aizstājot ierastās veikalu kūkas. Pagatavošana neprasīs lielas pūles, turklāt to nav jācep cepeškrāsnī. Pamēģini pagatavot pats- tev noteikti izdosies!
Sastāvdaļas:
- Viens iepakojums cepumu “Dāmu pirkstiņi”
- 300 g stipras kafijas
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- 1/2 tase pūdercukurs
- 2/3 tases trekna saldā krējuma
- 2/3 tases Mascarpone siers
- Kakao
- Šokolāde
- Piparmētru lapiņas
Pagatavošana
Nelielā bļodiņā saputo atdzesētu krējumu līdz iegūst mīkstas putas. Tad pievieno vaniļas ekstraktu, pūdercukuru un labi saputo ar mikseri.
Kad putukrējums gatavs, pievieno Mascarpone sieru un puto līdz viendabīgai konsistencei.
Ielej kafiju bļodā ar augstām malām, samērcē cepumus kafijā un kārto traukā, kurā pasniegsiet tiramisū. Virspusē klāj pagatavoto krēmu un pārkaisa ar kakao vai šokolādi.
Pirms pasniegšanas desertam ļauj nostāvēties ledusskapī apmēram 2 stundas, rotā ar piparmētru lapiņām.