Mums, kam bērnība iekrita padomju laikā, bija interesanti – tie bija pavisma citādāki laiki. Dažādu izmeklētu gardumu vietā mums bija daudz vienkāršu un pieejamu. Atmiņas par tiem paliks uz visu mūžu.
Piena kokteilis ar saldējumu
Mans mīļākais un bērnam vissaprotamākais našķis bija piena kokteilis. Biezs, gandrīz staipīgs, balts un ļoti salds. Tajā bija burbulīši un parasti tas beidzās ļoti ātri. Liels mikseris ar trim ar radziņiem dūca un sniedza katram, kas vēlas, pa aukstā dzēriena porcijai.
Kokteili jauca tieši nepacietīgās rindas acu priekšā. Lēja lielā metāla glāzē pienu tieši no pudeles, lika iekšā visīstākā krējuma plombīra saldējuma bumbiņas un lēja klāt sīrupu. Visbiežāk – bumbieru. Un to visu uz aci!
Mēs uz aci nemērīsim. Lūk, tev precīzas proporcijas piena kokteilim.
Sastāvdaļas:
40 ml piena
4 ēdamkarotes bumbieru sīrupa
100 g plombīra
Pagatavošana:
1. Ielej blendera krūzē ļoti aukstu pienu.
2. Pievieno sīrupu.
3. Pieliec saldējumu.
4. Puto lielos apgriezienos tieši vienu minūti.
Jo mazāk saldējuma pievienosi, jo labāk kokteilis kulsies. Taču attiecīgi arī garša mainīsies.
Saldējums, kas vaļējā veidā pastāvējis saldētavā, pasliktinās kokteiļa garšu – kokteilim vienmēr ņem svaigu. Pienam jābūt ļoti atdzesētam, tajā var būt pat ledus kristāliņi. Lai to panāktu, piena paku var pāris stundas paturēt saldētavā.