Daudzi no mums ikdienā ēd olas – vienam patīk tās ēst uzceptas, otram vairāk patīk, kad ir vienkārši izvārītas. Ņemot vērā, ka daudziem tomēr patīk vārītas olas, pavisam nesen uzzināju lielisku veidu, kā var labi un veiksmīgi uzvārīt olas.
It kā jau viens produkts, bet pagatavot to var dažādi.
Var uzcept, uzvārīt mīkstas vai cietas, pagatavot olas pašot. Un vienmēr būs garšīgi, un katru no šiem ēdieniem var izmantot gan brokastīm, gan arī citu ēdienu pagatavošanai.
Par ideālu es uzskatu olu, kura uzvārīta „maisiņā”. Tas ir kaut kas starp mīksti vārītu un cieti vārītu olu. Tad baltums ir labi savilcies, bet dzeltenums ir šķidrs. Ir ļoti garšīgi. Pastāstīšu, kā pagatavot mīksti vārītu olu!
1. Uz uguns uzlieciet katliņu ar ūdeni un uzvāriet ūdeni.
2. Izņemiet olas no ledusskapja un uzreiz lieciet tās vārošajā ūdenī.
3. Vāriet olas 6 minūtes.
4. Uzreiz pēc vārīšanas lieciet olas traukā ar aukstu ūdeni.
Tādas olas „maisiņā” var izmantot kā sastāvdaļu makaronu zupai vai citiem ēdieniem. Bez šaubām, panākt ideālu konsistenci nav viegli. Taču, ja ievērosiet instrukciju, viss izdosies!