Kad ienākuši ķirši, ir laiks atlasīt vissulīgākās un vissaldākās ogas un gatavot no tām uzlējumu. Un tad ar to cienāt draugus. Šo uzlējumu novērtēs tie, kuri gūst baudu no paša gatavošanas procesa.
Uzlējums sanāk ļoti piesātināts un aromātisks. Tā stiprums varētu būt ap 25-30 grādiem. Stiprumu un saldumu regulēt var palielinot vai samazinot cukura, ūdens vai degvīna daudzumu.
Uzlējumam paredzētajām ogām jābūt gatavām, nebojātām. Degvīnu izvēlieties kvalitatīvu. To var aizstāt arī ar atšķaidītu spirtu. Ūdenim gan ir jābūt ļoti tīram, nekādā gadījumā tas nedrīkst būt vārīts.
Sastāvdaļas:
3 kg Ķirši
500 g cukurs
2,5 l degvīns
2 l ūdens
Pagatavošana:
1. Ķiršus nomazgājiet, pārlasiet, noņemiet kātiņus. Kauliņus izņemt nevajag. Beriet ogas burkā līdz sašaurinājumam.
2. Pārlejiet ogām degvīnu, lai tās būtu pārklātas. Uzlieciet burkām plastmasas vāciņus un lieciet tās uz 2 nedēļām tumšā vietā. Uzlīmējiet etiķetes!
3. Pēc 2 nedēļām šķidrumu nolejiet atsevišķā traukā, aizvākojiet un nolieciet. Ķiršus burkā pārkaisiet ar cukuru, burku sakratiet un lieciet atpakaļ tumšā vietā uz 2 nedēļām.
4. Pēc 2 nedēļām no ogām izdalījušos saldo sulu nolejiet un pievienojiet to sākotnējam alkoholiskajam produktam.
5. Šajā reizē burkā palikušos ķiršus pārlejiet ar ūdeni. Burkas atstājiet tumšā vietā vēl uz 2 nedēļām. Pēc tam šķidrumu izkāsiet un pievienojiet to uzlējumam, samaisiet visu. Uzglabājiet uzlējumu blīvi noslēdzamā stikla traukā.
Ķiršu uzlējumu īpaši novērtēs sievietes. Dzēriens ar mērenu saldumu un izteiktu skābumiņu (pie tam vēl pilnīgi bez degvīna garšas) kļūs par patīkamu pavadoni dvēseliskās pasēdēšanās vai nesteidzīgās sarunās. Pagatavojiet šo brīnumu un padalieties ar recepti ar draugiem!