Sastāvdaļas:
- 2 ziedkāposti
- 2 burkāni
- 2 paprikas
- 100 g ķiploku
- 1 liels sīpols
- 1-2 čili pipari
- diļļu kāti, mārrutku, ķiršu, upeņu lapas
- smaržīgie pipari
- krustnagliņas
- lauru lapas
- pētersīļi
- etiķa esence
Marinādei:
- uz 1 l ūdens:
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
Pagatavošana:
- Ziedkāpostus sadala gabaliņos, kārtīgi nomazgā.
- Paprikas sagriež gabaliņos.
- Burkānus griež biezās šķēlēs.
- Sīpolu rupji sagriež.
- Burkās liek diļļu kātus, pāris upeņu, ķiršu lapas, gabaliņu mārrutka lapas, pētersīļus, pāris ķiploka daiviņu, čili piparu,lauru lapu,3-4 smaržīgos piparus, 2-3 krustnagliņas.
- Virsū liek ziedkāpostus un mazliet pieblietē.
- Burkas pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņus un patur 3 minūtes.
- Nolej verdošo ūdeni, pārlej ar verdošu marinādi, pievieno 1/2 tējkarotes etiķa esences.
- Burkas aizvāko, apgriež otrādi un atdzesē istabas temperatūrā.