Kā paglābties no vasaras svelmes? Pirmais, kas ienāk prātā – nopirkt plombīru. Saldais atsvaidzinošais saldējums ir gan bērnu, gan pieaugušo iecienīts kārums. Un pat veselīga uztura piekritēji nespēj atteikties no gardā eskimo, kad aiz loga ir +30.
Uzzinājuši par konservantiem, aromatizētājiem un visādu citu ķīmiju, ar ko piebāzts veikalu saldējums, mēs sameklējām vienkāršu klasisku mājas plombīra recepti, kas sastāv tikai no trijiem ingredientiem. Lai panāktu ideālu krēmīgu tekstūru, ir vajadzīga patiesi maģiska recepte.
Pastāstīsim, kā pagatavot mājas plombīru šokolādē, lai iepriecinātu bērnus un arī sevi. Nekādu saldējuma gatavošanas iekārtu. Pagatavošanas ātrums un nelielais sastāvdaļu skaits tevi patīkami pārsteigs.
Nepieciešams:
300 ml kondensētā piena
300 ml saldais krējums (tauku procents ne mazāks par 25%)
90 g piena šokolādes
Vienreiz lietojamās papīra glāzītes
Koka vai plastmasas saldējuma kociņi
Pagatavošana:
1. Ielej saldo krējumu dziļā traukā un sakul to ar putojamo slotiņu vai mikseri stingrās putās. Kulšanas procesa laikā masai jāpalielinās 2 reizes.
2. Putu krējumā pakāpeniski putojot lej kondensēto pienu. Saldējums sanāks diezgan salds, tāpēc kondensēto pienu var pievienot mazāk.
3. Saputoto masu pārliec ērtākā traukā.
4. Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsniņā.
5. Ielej katrā papīra glāzītē šokolādi, akurāti ieziežot ar to glāzītes iekšpusi. Šokolādes atlikumu salej atpakaļ.
6. Liec glāzītes uz 10 minūtēm. Pa to laiku šokolāde uz glāzītes malām sastings.
7. Piepildi katru glāzīti ar saldējumu, ieliec katrā trauciņā saldējuma kociņu un liec atpakaļ saldētavā uz 5 stundām, bet vislabāk uz visu nakti.
8. Kad plombīrs sastings, uzmanīgi iegriez papīra glāzīti un noņem papīra glāzīti un noņem to no saldējuma.
9. Tagad tu zini, kā pagatavot mājas plombīru no vienkāršām sastāvdaļām!
10. Nav obligāti plombīru likt šokolādes apvalkā. Var to vienkārši pasniegt ar ogām, ievārījumiem, sīrupiem. Vienkārši, bet ļoti gardi!
Saldējums sanāk ļoti maigs, aromātisks, krēmīgs. Nemaz ne sliktāks par veikala saldējumu! Un ja vasara ir mazā dzīve, tad kāpēc gan to nepavadīt saldi un noderīgi?