SASTĀVDAĻAS:
Mīklai:
- 2glāzes miltu
- 170ml silta piena
- 1ēd.k. eļļas
- 1 ola
- 1/2 tēj.k. sāls
- 1/2 tēj.k. cukurs
Pildījumam
- 500gr. maltās gaļas
- 1 sīpols
- 2 ķiploku daivas
- 1 tēj.k. sakapātu diļļu
- sāls
- pipari
Tad nu sākumā jāgatavo mīkla. Uz galda izber miltus, uzsilda pienu. Miltu kaudzītē izveido bedrīti kurā iesit olu, pieber sāli, cukuru un 1 ēdamkaroti eļļas. Tad sāk mīcīt masu, lēnām pievienojot pienu.
Kad mīkla ir viendabīgā masā, tad var sākt to mīcīt. Jāmīca aptuveni 10 minūtes. Rezultātā iegūstam vijīgu mīklu. Kad mīkla izmīcīta to pārsedz ar dvieli un atļauj tai 30 minūtes atpūsties.
Gatavojam gaļu. Gaļu liekam bļodā, pievienojam sīpolu, ķiploku, garšvielas un visu rūpīgi samīca viendabīgā masā.
Pēc minūtēm 30, ņemam mīklu un rulējam to pēc iespējas plānāku. Ja mīkla ilgi mīcīta mīkla, tad to izrulēt ir viegli.
Tad nu liekam vienā malā 1 karotīti gaļas, pārliekam pāri mīklu un ar mazo glāzīti izspiežam mēnestiņu ,gluži kā cepot pīrāgus.
Gatavos pelemeņus liekam uz dēlīša, kad tas pilns, liekam to saldētavā. Pēc tam tos var pārbērt maisiņā ilgstošākai uzglabāšanai. Neberiet maisiņā nesasaldētos, jo tad tie salips visi kopā.