Kad biju maza, vecmāmiņa vienmēr centās “iebarot “ man bietes. Viņa teica: “Ēd bietītes, tajās ir tik daudz vitamīnu, ka nekādas slimības tevi neuzveiks!” Pie tam, viņa gatavoja kaut kādus briesmīgus biešu salātus. Protams, es apēdu dažas karotes, bet tad pastūmu tos tālāk no sevis.
Bietes mūsu organismam
Ja mana dārgā vecmāmiņa būtu pagatavojusi man biešu sulu, es noteikti jau bērnībā būtu mainījusi attieksmi pret tām. Bet tajā laikā vēl nebija tādas sulu spiedes kā mūsdienās, un vecmāmiņas veselība neļāva viņai stundām mocīties, spiežot sulu ar rokām.
Tagad es zinu, kāda milzīga ietekme ir bietēm uz cilvēka organismu un lietoju biešu sulu vismaz divas reizes nedēļā.
Bez tam, katru dienu gatavoju sev sulu no bietēm, burkāniem un āboliem.
Šāds kokteilis ieguvis nosaukumu “Burvju dzēriens” par savu labvēlīgo ietekmi uz ķermeni un smadzenēm. Dzērienu atklāja ķīniešu dziednieki, kas konstatēja ka kokteilis izdziedē pat no plaušu vēža.
Tā tik tiešām ir vesela glāze veselības! Gan medicīnā gan dietoloģijā tiek izmantoti daudz un dažādi dzērieni, bet neviens nestrādā tik labi, kā šī brīnumsula.
Lai to pagatavotu, tev būs tikai nepieciešami tikai trīs produkti un sulu spiede. Ja vēlies, lai sulai būtu šķidrāka konsistence, vari sulu pašķaidīt ar mazliet ūdens vai apelsīnu sulas.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 liels sulīgs ābols
- 2 nelieli burkāni
- 1 neliela biete
PAGATAVOŠANA:
- Rūpīgi nomazgā un notīri dārzeņus. Ābolu mizot nevajag.
- Ābolam izgriez serdi. Visas sastāvdaļas sagriez nelielos kubiņos.
- Liec visu sulu spiedē. Izspied sulu.
- Gatavo sulu vari bagātināt ar medu un citronu sulu.
- Izdzer uzreiz vai uzglabā nākamajai dienai ledusskapī, cieši noslēgtā traukā.
- Lieto “Burvju dzērienu” kaut vai reizi dienā, labāk tukšā dūšā. Dzer to apmēram stundu pirms brokastīm. To var dzert arī vakarā, bet obligāti tukšā dūšā. Ja sula nerada problēmas, pēc mēneša ieturi divu nedēļu pauzi, bet pēc tam turpini sulu kūri.
- Bietes labvēlīgā iedarbība uz organismu ir milzīga. Tā savas uzturvērtības ziņā pārspēj daudzas pārtikas piedevas, taču maksā daudz lētāk.
Sulas labās īpašības
- Nodrošina organismu ar vitamīniem un minerālvielām
- Aizkavē novecošanās procesus
- Veicina veselīgu sārtumu sejā
- Uzlabo redzi un stiprina acu muskuļus
- Uzlabo smadzeņu darbību un atmiņu
- Nodrošina normālu iekšējo orgānu darbību
- Cīnās ar slimībām
- Samazina iekaisuma risku
- Palīdz atbrīvoties no liekā svara
- Attīra asinis un organismu
- Novērš nepatīkamu elpu
- Ārstē kaklu
- Mazina muskuļu spazmas
- Atjauno ādas stāvokli un cīnās ar dermatoloģiskiem defektiem
- Mazina menstruālās sāpes
Šis brīnumainais dzēriens ir pilnīgi dabīgs, nesatur nekādas kaitīgas sastāvdaļas, tāpēc tam nav nekādu blakus efektu. Dārzeņu un augļu sulām piemīt ārstnieciskas īpašības!
Kā redzat, biešu, burkānu un ābolu sulas lietošana palīdz saglabāt veselību. Galvenā šīs sulas priekšrocība ir tās cīņa ar vēzi. Biešu sulu jau no seniem laikiem Eiropā izmantoja dažādu audzēju ārstēšanai.
Biešu sula ir bagāta ar dzelzi. Dzelzs, savukārt, piedalās asins šūnu atjaunošanā un šūnu bagātināšanā ar skābekli. Šūnu “elpošana” palīdz iznīcināt audzējus.
Un tā, negaidi, pagatavo šo gardo un vērtīgo sulu, lai tā kļūst par tavas ēdienkartes neatņemamu sastāvdaļu. Kādas augļu un dārzeņu sulas tev garšo vislabāk? Padalies komentārā un pastāsti saviem draugiem.