Siltam vasaras vakaram, kad negribās ilgi stāvēt pie plīts, piedāvājam ātru salātu recepti ikdienas maltītei. Salātus var kārtot dažādos salātu traukos, vai vienkārši kārtot lielā salātu traukā, tas jau kā kuram patīk. Šoreiz salātus kārtojam vairāku porciju veidā, mazos salātu trauciņos.
Sastāvdaļas:
- Tuncis savā sulā 200 g
- Vārīti kartupeļi 4 gab.
- Vārīti burkāni 2 gab.
- Sīpollociņi (buntīte)
- Marinēti pipargurķīši 10 gab.
- Vārītas olas 4 gab.
- Krējums 3 ēdamk.
- Majonēze 1 ēdamk.
- Sinepes 1 tējk.
- Sāls un pipari (pēc garšas)
Pagatavošana:
- Salātus kārtojam kārtās, pirmā kārta būs tuncis savā sulā.
- Tad kartupeļu kārta, kas sarīvēta uz rupjās rīves.
- Liekam virsū marinētus gurķīšus, kas atkarībā pēc jūsu lieluma ir vai nu sagriezti smalki ripiņās, vai arī sarīvēti uz rupjās rīves. Šajos salātos arī var lietot svaigos gurķus. Kas vislabāk garšo un ir pieejams.
- Pa virsu gurķu kārtai liek vārītu burkānu kārtu, kas arī ir sarīvēti uz rupjās rīves.
- Pagatavo tunča salātu mērci – krējumu sajauc kopā ar majonēzi, sinepēm un garšvielām pēc garšas.
- Pārklāj bagātīgi salātu augšiņu.
- Sagrieztus sīpolu lociņus un sadrupinātu olu ber uz augšējās kārtas. Salātus liek ledusskapī, lai garša paspēj ievilkties.
Lai labi garšo!