Pieredzējušas saimnieces nekad neiztiek bez aromātiskajiem ķiplokiem. Tie piedod īpašu garšu un smaržu gaļas ēdieniem, uzkodām un mērcēm.
Pat vienkārši pabijis uz pannas, šis produkts piesātina eļļas ar savām lieliskajām notīm, kuras pēc tam pilda ar aromātiem jebkuru ēdienu.
Profesionāli kulināri labi zina, ka vislabāk ir ķiploku sarīvēt, lai tas atdotu savu sulu un aromātu, un labāk to darīt ar smalko rīvi.
Šis process ir diezgan sarežģīts, it sevišķi, ja tev ir gari nagi. Lai dabūtu no rīves ārā visu ķiploku bez zaudējumiem, vajag ietīt rīvi pārtikas plēvē vai uzvilkt tai virsū celofāna maisiņu.
Tādā veidā jūs pasargāsiet savu manikīru no skrāpējumiem un beigās saņemsiet visu sarīvēto ķiploku, ievērojami saīsināsiet laiku rīves mazgāšanai.
Kā ātri notīrīt ķiplokus?
Nogrieziet cieto ķiploka galviņās pamatni, tad sadaliet to pa daiviņām un ielieciet katliņā. Uzlieciet katliņam vāku un labi to kratiet 30-60 sekundes. Viss kartībā!
Kā tikt vaļā no ķiploka smaržas?
Bieži vien ķiplokos esošās ēteriskās eļļas „ieēdas” roku ādā un atstāj spēcīgu, nepatīkamu smaku. Izrādās, ka šo nepatīkamo parādību var novērst. Pirms ķiploku smalcināšanas paņemiet rokās kādu nerūsējoša tērauda priekšmetu un turiet rokas zem tekoša auksta ūdens strūklas.
Vēl var pielietot sensenu paņēmienu: nomazgājiet rokas ar saimniecības ziepēm un noskalojiet tās ar karstu ūdeni.