Ledusskapis ir mūsdienu saimnieču galvenais palīgs. Nevaru iedomāties, kā agrāk varēja iztikt bez tā. Taču produktu dzesēšanā ir dažas nianses. Piemēram, kam vajadzīgas kastītes ledusskapja apakšā. Varu pat saderēt, ka tajās tu uzglabā dārzeņus. Taču darīt to nevajag.
Ledusskapis ierīkots tā, lai tā apakšā aukstuma būtu visvairāk. Tāpēc tad, ja tu šajās kastītēs liec dārzeņus un augļus, tu vari šos produktus pazaudēt. Tie var pārsalt un sabojāties. Arī visi vitamīni būs zaudēti.
Izrādās, ka kastītes paredzētas produktiem, kurus mēs parasti „iemetam” saldētavā. Parasti tā ir gaļa un zivis.
Svaigas zivis un gaļa jātur tālāk no jau pagatavotajiem ēdieniem. Pilnīgi atdzesētā veidā gaļas un zivju derīguma termiņš parasti ir 2-3 dienas. Bet augļi un dārzeņi, gluži otrādi jāliek augstākajos plauktos, kur temperatūra ir augstāka.
Kā tad pareizi jāuzglabā produkti ledusskapī, lai tie nezaudētu savas īpašības? Kā jau teikts, augšējos plauktos labāk uzglabāt augļus un dārzeņus. Vidējie plaukti paredzēti piena produktiem: biezpienam, jogurtam, krējumam un pienam. Gaļai un zivīm paredzētas kastītes ledusskapja apakšā.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!