Lietot uzturā gaļu vai nē, tā ir katra paša izvēle,bet ja nu jāizvēlas no visiem gaļas veidiem, tad cūkgaļa ir sliktākais no variantiem.
Ekoloģiski drošie gaļas veidi ir aitas gaļa, liellopa gaļa, putna gaļa un brieža gaļa. Daudzu tik iecienītā cūkgaļa ir visai nopietnu veselības problēmu cēlonis. Tās lietošanu vajadzētu ierobežot vai pat vispār nelietot. Cūkgaļā ir toksiskas sastāvdaļas – tauki, gļotas, histamīni, bīstamie hormoni, vielas, kuras pakļautas pūšanai zatnu traktā. Tas kļūst par infekciju, ādas slimību, artrīta, artrožu un pat cilvēka hormonālā fona izmaiņu cēloni. Zinātne izskaidro daudz ko.
Iemesli,kādēļ labāk neizvēlēties cūkgaļu:
1. Cūkgaļa satur augšanas hormonu, kas traucē cilvēka organisma normālu darbību. Sveša hormona iedarbībā notiek patoloģiski procesi: aptaukošanās un ļaundabīgu audzēju veidošanās.
2. Cūkgaļa satur histamīnu, kas izraisa alerģiju. Apendicīts, furunkulozes un holecistīta attīstība, dermatītu, ekzēmu rašanās – histamīna iedarbības uz organismu sekas.
3. Cūkas asinis ir bagātas ar onkogēniem aģentiem – specifiskiem eritrocītiem, kas darbojas kā vēža marķieri.
4. Vīrusu grupa bieži sastopama desās. Tā nokļūst produktos no dzīvnieku plaušām. Bieža cūkgaļas lietošana noved pie biežām saslimšanām ar gripu!
5. Cūkgaļa ir vistreknākā gaļa, tā veicina aptaukošanos, īpaši, ja to lieto cilvēks stresa stāvoklī.
6. Cūkgaļa ir ļoti toksiska, tā satur bīstamus kancerogēnus un kaitīguma ziņā neatpaliek no alkohola un tabakas. Uzskata, ka cūku dzimumhormoni ir kancerogēni.
7. Cilvēka gaļai un cūkgaļai ir ļoti līdzīga struktūra, ir daudz līdzīgu anatomisku un bioķīmisku rādītāju. Tikai cūkai ir maz muskuļu un kaulu, bet daudz tauku un saistaudu. Cūkas bieži slimo un nekad nevar droši zināt, vai tu ēd vesela vai slima dzīvnieka gaļu.
8. Pastāvīga saindēšanās ar toksīniem, ko satur cūkgaļa, provocē sirds problēmas un var kļūt par insulta cēloni. Cūkgaļu lietojošu cilvēku organismā veidojas slimību izraisošu baktēriju attīstībai labvēlīga vide.
Visas slimības ir organisma aizsargspēku mobilizācija, kas vērsta pret toksīniem vai toksīnu rezultātā radušos bojājumu. Daudzi uzskata cūkgaļu par ļoti garšīgu gaļu, taču tā ir vienkārši garšas pieradums, ko var mainīt.
Ja bērnu kopš mazotnes pareizi baro, tad vēlāk viņš būs pasargāts no veselības problēmām. Padomājiet, vai ir vērts lietot uzturā cūkgaļu.