Ražas novākšanas laikā visas saimnieces cenšas sagatavot krājumus ziemai. Daudzas dod priekšroku produktu sasaldēšanai, bet pats populārākais dārzeņu saglabāšanas veids joprojām ir konservēšana.
Vēlamie jums piedāvāt ļoti vienkāršu gurķu pagatavošanas veidu. Gurķi aukstajā marinādē ne tikai neatņems jums daudz laika, bet arī priecēs ar savu izteikto garšu visu ziemas sezonu.
Mums sanāca astoņas puslitra burciņas ar kraukšķīgiem un sulīgiem gurķīšiem.
Sastāvdaļas:
3 kg gurķu
250g sīpolu
5 “zobiņi” ķiploka
100g sāls
250g cukura
150g etiķa
Pagatavošana:
Stundu pirms gatavošanas iemērciet gurķus aukstā ūdenī
Pēc tam sagrieziet tos 1,5 – 1cm lielos gabaliņos
Sīpolus sagrieziet plānos gredzenos, ķiploku izspiediet caur ķiplokspiedi
Dziļā traukā samaisiet gurķus, sīpolus un ķiplokus. Pievienojiet sāli, cukuru un etiķi. Visu rūpīgi samaisiet.
Atstājiet gurķus ledusskapī 12 stundas, lai tie izdalītu sulu.
Sterilizējiet burkas. Varat izmantot mikroviļņu krāsni. (Izmazgājiet burkas, ielejiet katrā apmēram 20ml ūdens. Ievietojiet burkas krāsnī un ieslēdziet to uz pilnu jaudu. Parasti pietiek ar 2 – 3 minūtēm, lai ūdens iztvaikotu. Tā ir pazīme, ka burka ir sterilas. No krāsns tās izņemiet ļoti uzmanīgi, stikls būs karsts.) Novāriet vāciņus.
Liekat gurķus burkās un aizvalcējiet.
Pēc kāda laiciņa ievērosiet, ka marināde kļūst nedaudz duļķaina. Neuztraucieties, tā jābūt. Marināde kļūs gaišāka, kad nosēdīsies ķiploks. Gurķus glabājiet vēsā, sausā vietā.