Šī krēmzupa būs īsts atklājums tiem, kuri nemīl ilgi stāvēt pie plīts, bet vēlas palutināt ģimeni ar gardām pusdienām. Tāda zupa garšos ikvienam, jo būs aromātiska, mēreni bieza ar patīkamu krējuma piegaršu. Mēli var norīt!
Sastāvdaļas:
Gailenes 800g
Šalotes sīpoli 200g
Sēņu buljons 100ml
Saldais krējums (25%) 100ml
Ķiploks – pēc garšas
Timiāns 2 zariņi
Olīveļļa 50g
Pētersīļi 3 – 4 zariņi
Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Gailenes nomazgā un nožāvē. Sauju pašas mazākās atliek malā, tās noderēs vēlāk.
Atlikušās gailenes, sīpolus, ķiploku sagriež un kopā ar timiānu apcep olīveļļā.
Atdzesē, timiānu izņem.
Visu pārliek blenderī un sablendē.
Pievieno buljonu. Pārliek katliņā.
Atlikušās gailenes veselas apcep olīveļļā. Pieber sāli, piparus, pieliek ķiploku un pētersīļus.
Gaileņu biezeni uzsilda, bet neuzvāra, pievieno saldo krējumu, rūpīgi izmaisa, pievieno sāli, piparus pēc garšas.
Krēmzupu lej šķīvī, pa virsu liek apceptās gailenes, dekorē ar timiāna zariņu.
Lai labi garšo!
Avots: www.damy.club