Cik daudz ir kartupeļu ēdienu recepšu ar gaļu! Abu roku pirkstu nepietiek, lai tos uzskaitītu. Un visi garšīgi. Pavisam nesen uzzināju vēl vienu interesantu recepti. Draudzene atgriezās no ilgstoša komandējuma Lietuvā un parādīja, kā gatavojami kartupeļu cepelīni!
Svarīgi piebilst, ka cepelīni ir Lietuvas tradicionālais ēdiens. Turklāt tas arī ir diezgan zināms arī Polijas ziemeļu daļā.
Cepelīnus var dēvēt arī par klimpu veidu un to gatavo no rīvētiem kartupeļiem. Lai tie būtu vēl gardāki, visbiežāk tos piepilda ar malto gaļu, biezpienu vai sēnēm – kas nu kuram garšo.
Un vēl jo vairāk ir skaidrs ir tas, ka varam būt pateicīgiem mūsu brāļu kaimiņiem, ka ir ieveduši arī pie mums uz Latviju šo cepelīnu recepti. Esam pārliecināti, ka arī dauzdiem latviešiem tie garšo.
Ja runājam par sātīgumu un lielumu, tad cepelīni parasti ir aptuveni no 10 līdz 10 centimetriem gari. Protams, to lielums variē, atkarībā, kā tos pagatavo pati saimniece vai saimnieks. Svarīgi tomēr piebilst, ka pēc vārīšanas cepelīni tiek pasniegti kopā ar skābo krējumu vai kādu gardu mērcīti.
Arī mēs šoreiz vēlamies padalīties ar kādu interesantu un gardu recepti saistībā ar cepelīniem.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu par recepti!