Lavaša ruletītes ar lasi
Jums vajadzēs:
- 3 – 4 lavaša “lapas”
- 300 – 400 g mazsālīta laša
- Mīksto sieru (Filadelfija vai Kārums)
Pagatavošana:
- Lasi sagriežat plānās šķēlītēs. Lavašu apsmērējiet ar mīksto sieru. Pa virsu liekat laša šķēlītes tā, lai starp tām paliktu atstarpe. Sarullējiet lavašu ruletē un ietinat pārtikas plēvē. Tad liekat ledusskapī uz stundu. Izņemat no ledusskapja un sagriežat ar asu nazi mazās ruletītēs.
Ķiršu tomātiņi ar garnelēm
Jums vajadzēs:
- 20 ķiršu tomātiņus
- 20 vārītas, saldētas garneles
- 200 g krējumsiera
- Sāli
Pagatavošana:
- Tomātiņus nomazgājam un nosusinām papīra dvielī. Katram tomātiņam nogriežam augšu un uzmanīgi izņemam mīkstumu. Ieberam mazliet sāls un uz papīra dvieļa liekam ar nogriezto daļu uz leju, lai iztek liekā sula.
- Garneles novārām sālsūdenī un notecinām. Pildām tomātiņus ar krējumsieru (to ērtāk darīt ar konditorejas maisa palīdzību). Katrā tomātiņā ieliekam pa garnelei ar astīti uz augšu. Uzkoda gatava.
Kivi saldējums
Jums vajadzēs:
- 4 ēdamkarotes medus (var arī vairāk, pēc garšas)
- 4 kivi
- 120 ml svaigi spiestas laima sulas (var arī apelsīna vai citrona sulu)
Pagatavošana:
- Kivi nomizojiet vienu nolieciet malā. Pārējos trīs liekat blenderī. Pārvērtiet kivi biezenī, pieliekat medu un laima sulu. Maisiet blenderī apmēram minūti.
- Atlikušo kivi griežat plānās šķēlītēs. Saldēšanas formiņās vai plastmasas glāzītēs liekat katrā divas kivi šķēlītes , lejat gatavo masu un liekat saldētavā. Katrā glāzītē var iespraust plastmasas kociņu, lai saldējumu būtu vieglāk turēt.
Riekstu cepumi
Jums vajadzēs:
- Glāzi zemesriekstu pastas
- Glāzi cukura
- Vienu olu
Pagatavošana:
- Visas trīs sastāvdaļas samaisām viendabīgā mīklā, veidojam cepumiņus un cepam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem apmēram 15 minūtes.
Siera kūka ar balto šokolādi
Jums vajadzēs:
- 3 olas
- 120 g baltās šokolādes
- 120 g krējumsiera
Pagatavošana:
- Atdaliet olas baltumus no dzeltenumiem. Bļodiņu ar olu baltumiem apsedziet ar pārtikas plēvi un liekat ledusskapī.
- Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 170 grādiem. Liekat šokolādi bļodiņā un to ūdens peldē, lai izkūst. Ik pa brīdim apmaisiet. Pieliekat krējumsieru un samaisiet, līdz veidojas viendabīga masa. Pieliekat olu dzeltenumus un atkal samaisiet.
- Izņemat no ledusskapja olu baltumus, uzputojat un pieliekat masai. Cepamajā formā klājat cepamo papīru un iesmērējam ar eļļu. Lejat formā mīklu un liekat cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Izņemat no cepeškrāsns un ļaujat nedaudz pastāvēt.
- Pārberat ar pūdercukuru. Pagaidāt, līdz kūka pavisam atdziest, jo tā jāpasniedz auksta.
LAI LABI GARŠO!