Mazsālīta vai marinēta zivs kalpo par pamatu dažādiem ēdieniem – salātiem, uzkodām, pastētēm. Pat maizes gabaliņš ar tādu pikantu piedevu pārvēršas īstā delikatesē.
Piedāvājam visgaršīgākās un interesantākās marinādes zivij, lai jūs varētu izvēlēties to, kura kļūs par jūsu firmas ēdienu.
Mazsālīts lasis
200g laša
10g sāls
1g maltu melno piparu
2 tējk. citrona miziņas
dilles
Platu, lēzenu trauku nobārstiet ar sāli, pipariem un rīvētu citrona miziņu. Pa virsu liekat laša fileju, atkal uzberiet sāli, piparus un citrona miziņu. Uzberiet dilles (citus zaļumus šoreiz labāk neizmantot) un nosedziet ar pārtikas plēvi. Ielieciet ledusskapī. Zivs būs gatava pēc 1,5 stundas.
Siļķe, marinēta ābolu etiķī
2 siļķes
1 – 2 sīpoli
5 ēd. karotes ābolu etiķa
2 tējk. sāls
0,5 tējk. cukura
250 ml ūdens
10 graudiņu melno piparu
šķipsniņa koriandra
Izķidātu siļķi sagriežat gabaliņos, sīpolus sagriežat pusgredzenos. Izšķīdiniet ūdenī sāli, cukuru, pievienojiet piparus un ābolu etiķi. Zivi apbārstiet ar koriandru, sajauciet ar sīpoliem un pārlejiet ar marinādi. Ieliekat ledusskapī uz diennakti.
Siļķe, marinēta kečupā
1 kg siļķes
3 sīpoli, sagriezti gredzenos
180 – 200 ml ūdens
1 tējk. cukura
1 –2 ēdamk. sāls
0,5 tējk. maltu melno piparu
1 tējk. etiķa
2 ēdamk. kečupa
0,5 glāzes augu eļļas
Izfilētu siļķi sagriežat gabaliņos un ieliekat katliņā. Pievienojiet sīpolus. Atsevišķā traukā ieliekat un uzkarsējiet pārējās sastāvdaļas. Atdzesējiet marinādi, un pārlejiet to siļķei. Atstājiet ledusskapī uz diennakti.
Marinēta siļķe ar burkāniem
2 siļķes
2 sīpoli
puse citrona
6 tējk. cukura
viens burkāns
10 – 12 lauru lapas
8 – 10 graudiņi melno piparu (sasmalcināti ar nazi)
Iztīriet siļķi un sagrieziet apmēram 2 cm lielos gabaliņos. Citronu sagrieziet plānās šķēlītēs, burkānu sarīvējiet, sīpolus sagriežat pusgredzenos. Visas sastāvdaļas liekat kārtās burkā: mazliet sīpolu, dažas lauru lapas, nedaudz burkānu, dažas citrona šķēlītes, pustējkaroti cukura, šķipsniņu piparu, tad siļķu gabaliņus. Turpiniet tādā pašā secībā, kamēr visas sastāvdaļas ir saliktas. Uzliekat vāciņu un ieliekat burku ledusskapī uz 2 – 3 dienām.
Marinēta karpa
1 kg karpas
50 ml ābolu etiķa
50 ml augu eļļas
2 sīpoli
2 burkāni
4 – 5 daiviņas ķiploka
2tējk. garšvielu maisījuma zivij
1 ēdamk. sāls
viens citrons
Notīrītu karpu sagriežat gabalos. Sīpolu sagriežat gredzenos, citronu plānās šķēlītēs. Ķiploku pārgriežat uz pusēm. Zivs gabaliņus liekat uzglabāšanas traukā ar vāku trijās kārtās, pa vidu liekot rīvētu burkānu, sīpolus, ķiploku, citrona šķēlītes, sāli un garšvielu maisījumu zivij. Pārlejiet ar etiķi, eļļu un uzliekat vāciņu. Pamatīgi sakratiet. Ieliekat ledusskapī vismaz uz diennakti. Ik pa laikam atkārtoti sakratiet trauku, lai zivs labāk iemarinētos.
Zivs, kas marinēta pašu spēkiem, noteikti būs daudz garšīgāka par veikalā pirkto, un arī lētāka. Lai par to pārliecinātos, pamēģiniet kaut vienu n o mūsu piedāvātajām receptēm. Lai labi garšo!
Avots: www.sovkusom.ru