Biezpiena plācenīši ir iecienīts ēdiens daudzu tautu virtuvēs. Daudziem cilvēkiem tie asociējas ar gardajiem mammas biezpiena plācenīšiem.
Katra saimniece tos gatavo atšķirīgi. Šodien piedāvājam īpašu recepti. Tā noderēs, kad ledusskapī nebūs palicis praktiski nekas, bet taviem tuviniekiem kārosies tieši biezpiena plācenīši.
Sastāvdaļas:
4-5 ēdamkarotes mannas;
2 ēdamkarotes cukura;
400 grami biezpiena;
Augu eļļa;
Sāls.
Ja vēlies, vari pievienot sukādes, rozīnes vai smalki sagrieztas dateles. Katrā ģimenē ir savas kulinārās tradīcijas un varianti biezpiena plācenīšu cepšanai.
Pagatavošana:
1. Sajauc biezpienu ar cukuru un mannu. Atceries, ja biezpiens ir slapjš, mannu vajag pievienot nedaudz vairāk. Ja tas ir sauss, jāpievieno nedaudz piena, ūdens vai kefīra. Lai masa nedaudz pastāv.
2. Iejauc mīklu un centies, lai tā būtu lipīga un pufīga.
3. Un nu pats mazākais. Veido no mīklas bumbiņas, viegli apviļā tās miltos. Bumbiņu lielums atkarīgs no tā, cik lielus plācenīšus tu vēlies. Ja gatavo tos bērniem, bumbiņas veido nelielas.
4. Saplacini bumbiņas, lai veidojas pankūciņas.
5. Uzkarsē pannu, ielej tajā eļļu. Uz vidējas uguns cep plācenīšus.
Tādi plācenīši garšos ar ievārījumu, kondensēto pienu vai krējumu. Ideālas brokastis visai ģimenei. Ja paliek pāri, liekam ledusskapī un vakarā uzsildām vai arī ēdam aukstus.
Biezpiena plācenīši var būt laba uzkodiņa darbā, sevišķi, ja tos pagatavo bez cukura, ar zaļumiem.
Labu apetīti!