Asins šķidrināšanai daudzi lieto aspirīnu, bet ne visi zina, ka tas var nodarīt arī ļaunumu jūsu organismam. Paliekot uz kuņģa sieniņām, aspirīna daļiņas ieēdas tajās un veidojas čūlas.
Tāpēc fitoterapeiti un tautas medicīna aspirīna vietā iesaka izmantot aveņu lapu un upeņu novārījumu. Salicilskābe ir arī daudzos augļos un dārzeņos, bet tās nav tik daudz, lai būtiski ietekmētu asins sastāvu.
Jāatceras, ka savā ikdienas ēdienkartē jāsamazina to produktu lietošana, kas satur vitamīnu K, jo tas veicina asins recēšanu. Piemēram, daudz vitamīna K satur spināti un citi zaļumi. Ja jums ir biezas asinis, jāņem vērā, ka produkti, kas ir bagāti ar vitamīnu K padara tās vēl biezākas.
Zivju eļļa veicina asins šķidrināšanu un jau esošo trombu un sklerozo plākšņu uzsūkšanos. Ārsti iesaka ēst treknās zivis vismaz 3 – 4 reizes nedēļā.
Sekojiet, lai jūsu ēdienkartē būtu jodu saturoši produkti (obligāti regulāri lietojiet pārtikā jūras kāpostus), tas samazina asins viskozitāti un paaugstina asinsvadu tonusu.
Asins šķidrināšanu veicina produkti, kuri satur taurīnu. Tas normalizē asins spiedienu. Daudz taurīna satur jūras produkti un jūras zivis. Papildiniet savu ēdienkarti ar valriekstiem un mandelēm (pa ēdamkarotei katru dienu).
Ķiploka lietošana uzturā arī samazina asins viskozitāti. Iekļaujiet savā ēdienkartē meloni, greipfrūtu, sarkano piparu un tomātus.
Asins šķidrināšanu veicina arī pļavas āboliņš, ginkgo biloba, saldie ķirši. Asinis lieliski šķidrina sausais sarkanvīns. Glāze vīna pie vakariņām ik dienas – lielisks līdzeklis.
Čili pipars satur vitamīnus A un E, kāliju un folijskābi. Arī tie veicina asins šķidrināšanu.
Katru dienu izderiet 120 ml apelsīnu sulas. Bet to nedrīkst lietot ja ir kuņģa čūla un gastrīts.
Ņemiet 250 g ķiploka, pievienojiet 300 g medus. Ļaujiet nostāvēties 3 nedēļas un lietojiet pa ēdamkarotei 3 reizes dienā, 40 minūtes pirms ēšanas.
100 g malta muskatrieksta apliet ar 0,5 l degvīna. Nostādināt 21 dienu, katru dienu sakratot. Pēc tam izfiltrēt. Dzert pa 20 – 30 pilieniem uz ceturtdaļglāzi karsta ūdens 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas. Starp uzlējuma porcijām (0,5 l) pārtraukums 10 dienas, kopumā pieci kursi.
Diedzēti kvieši arī mazina asins viskozitāti. Katru dienu apēdiet vismaz ēdamkaroti diedzētu kviešu, pievienojot tos dārzeņu salātiem.
Lietojot diedzētus graudaugus, uzturā jāsamazina maizes un miltu izstrādājumu lietošana.
Ja regulāri lietosiet uzturā dārzeņu salātus ar diedzētiem kviešiem, jūs uzlabosiet organisma vispārējo stāvokli, uzlabosiet redzi, bet asins analīžu rezultāti jūs patiesi iepriecinās.
Arī kanēlis un ingvers šķidrina asinis. Jums vajadzēs svaigu ingveru (apmēram 4 cm), šķipsniņu kanēļa un tējkaroti zaļās tējas. Visu apliet ar 0,5 l karsta ūdens, ļaut nostāvēties, izkāst, pievienot pusīti citrona un medu pēc garšas. Izdzert dienas laikā.