Vienkāršas sastāvdaļas, viegla recepte un nedaudz iztēles – viss, kas ir vajadzīgs, lai pagatavotu ārkārtīgi garšīgu kartupeļu sacepumu! Lai ēdiens būtu sulīgs, aromātisks un garšīgs, ir vēlams izvēlēties kartupeļu, kas viegli izvārās, bet nepārvēršas putrā.
Sastāvdaļas:
400 g kartupeļu
125 g izkausēta sviesta
250 g cietā siera
1/4 tējkarotes maltu melno piparu
200 g vistas
150 g sīpolu
450 ml krējuma
1/4 tējk. sāls
Pagatavošana:
Iesmērē cepamo formu ar eļļu.
Formā liek uz rupjas rīves sarīvētus kartupeļus, kas sajaukti ar sāli un pipariem.
Atsevišķā traukā sajauc sasmalcinātu vārītu vistu, krējumu, kausētu sviestu un kubiņos sagrieztu sīpolu.
Pārklāj kartupeļus ar krējuma maisījumu.
Pārklāj formu ar foliju.
Iepriekš līdz 220 grādiem uzkarsētā krāsnī sacepumu cep 40 minūtes.
5 minūtes pirms noteiktā laika beigām izņem sacepumu no krāsns, pārkaisi ar rīvētu sieru un liec atpakaļ krāsnī.
Šī recepte ir īsts atradums tiem, kam patīk eksperimentēt, jo to var variēt, pievienojot jūsu mīļākos produktus!