Bija mums saldi, saulaini tomātiņi. Un ēdienu sarakstā, kurus gribētos izmēģināt, sen jau gaidīja brīnišķīga recepte. Nu tad, uz priekšu!
Sastāvdaļas:
1 kg ķirštomātiņu
2 – 3 diļļu zariņi
2 – 3 lauru lapas
1 zariņš bazilika
50 – 70 ml ābolu etiķa (un tikai ābolu)
5 – 6 smaržīgo piparu graudiņi
5 – 6 melno piparu graudiņi
Neliels gabaliņš asā pipara (pēc izvēles)
4 – 5 ķiploka “zobiņi”
1 ēdamkarote sāls (ar kaudzi)
1 ēdamkarote cukura
2 ēdamkarotes medus
Gatavojām ar nelielu atkāpi no oriģinālās receptes. Dilles un baziliku nomainījām pret timiānu, salviju un rozmarīnu, pievienojām rozā piparus un koriandra sēklas, gribējās, lai mazliet pikantāk sanāk. Tehnoloģiju atstājām bez izmaiņām. Visu sajaucām un salikām burciņās. Ļāvām tomātiem padzīvot ledusskapī trīs dienas. Apēdām uzreiz. Noteikti gatavosim vēl! Lai labi garšo! 🙂
Avots: www.vrutmilife.com