Sastāvdaļas:
2 paciņas “Selgas” šokolādes cepumu
2 bundžiņas “RASA” klasiskā krēmsiera (360 g)
1 bundža vārīta kondensētā piena ar cukuru (400 ml)
0,5 kg svaigu vai saldētu skābenu ogu – rudens avenes, upenes
2 ēdamkarotes pūdercukura
0,5 glāze piena
Visvieglāk kūku kārtot būtu kvadrāta formas traukā
Pagatavošana:
1. Krēmsieru saputo kopā ar vārītu kondensēto pienu viendabīgā masā, var uz mazu brīdi masu ielikt ledusskapī, lai to pēc tam būtu vieglāk uzsmērēt.
2. Sablenderē ogas, var nedaudz pievienot pūdercukuru.
3. Ja traukam, kurā kūku liksiet, nav noņemamu malu, tad labāk trauku izklāt ar pārtikas plēvi, lai kūku no formas būtu vieglāk izņemt.
4. Sāk taisīt kūku: pirmajā kārtā saliek cepumus, ko vispirms pamērcē pienā (tā dara ar
visiem cepumiem), tad virsū liek krēmu, izlīdzina un nosedz ar cepumu kārtu.
Nākamo liek sablenderētās ogas. Kūku veido tik augstu, līdz beidzas sastāvdaļas – cepumi
vai krēms.
5. Dekorācijai atstāj dažus cepumus, ko sasmalcina mazās drupačās, pirms pasniedz kūku uzbirdina tās virsū.
Lai labi garšo! 🙂