Tuvojas maģiskais Saulgriežu laiks, kad diena ir visgarākā, bet nakts – visīsākā. Līgo diena un Jāņu nakts ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika. Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs Rihards Leiskins iesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.
Ja vēlaties pagatavot lielisku, mājās gatavotu cūkgaļas šašliku – jums uz vienu kilogramu cūkgaļas kakla karbonādes būs nepieciešamas 2 vidējas sīpola galviņas, sāls, melnie maltie pipari, ūdens un etiķis.
Pagatavošana (uz 1kg gaļas):
- Kilogramu cūkgaļas kakla karbonādes sagriež līdzīga izmēra (30-40gr.) gabaliņos.
- 2 sīpola galviņas (izmērā aptuveni 150-200 gr.) sagriež ripiņās un sajauc ar 20gr. sāls un 2-3gr. melnajiem pipariem. Šo garšvielu masu ar rokām iejauc kopā ar sagrieztajiem gaļas gabaliņiem.
- ūdens, kam pievieno 50ml. 9% etiķa, šis šķidrums tiek labi samaisīts un pievienots gaļai ar garšvielām, kārtīgi apmaisot.
- Trauku ar iemarinētu gaļu ieteicams novietot aukstā un tumšā vietā uz 2 stundām, vēlams ledusskapī. Jau pēc 2 stundām gardi baudāms cūkgaļas šašliks ir gatavs cepšanai.
Ja esat vistas gaļas piekritējs un vēlaties pagatavot putna gaļas šašliku saviem viesiem – 1 kilograms vistas gaļas filejas, kuras pagatavošanai vajadzēs ķiploku, sāli, sarkanos piparus pārslās un majonēzi.
Pagatavošana (uz 1kg gaļas):
- Vienu kilogramu vistas filejas sagriež aptuveni vienādos gabalos.
- Sasmalcina 3 daiviņas ķiploka, kas jāapkaisa ar 10gr. sāls un 2gr. sarkanajiem pipariem. Šis garšvielu maisījums jāsamaisa ar 200gr. majonēzi.
- Tad marinādes masu iemaisa sagrieztajā vistas filejā un trauku novieto vēsā, tumšā vietā, vēlams ledusskapī. Pēc 2h šašliks ir gatavs cepšanai.
Lai labi garšo! 🙂