Olu baltumus liek tīrā sausā traukā un sāk putot. Puto, līdz parādās stingras putas. Pēc tam lēnām – pa vienai karotei – ber klāt pūdercukuru un puto, līdz cukurs pilnībā izkusis, nākamo cukura karoti pievieno pēc tam. Un kuļ, līdz masa ir stingra.
Olu masā uzmanīgi iesijā karoti kartupeļu cietes, to iecilā un tad pievieno tējkaroti vīna etiķa.
Pēc tam masu izklāj uz cepamās formas, kas izklāta ar cepamo papīru. Var arī likt uz cepamās plāts un aplīti uzzīmēt uz cepamā papīra. Arī šeit katrs dara, kā uzskata par vajadzīgu. Masu ieklāj tā, ka maliņas ir nedaudz augstākas par viducīti. Tad liek iepriekš uzkarsētā krāsnī cepties. Sākumā pirmās 10 minūtes es cepu 150 grādos, tad stundu 140 grādos un, visbeidzot, vēl kādas 15 minūtes 130 grādos un tad ļāvu bezē pamatnei atdzist turpat krāsnī. Un jā, atdziestot virsējā kārta var ieplaisāt, bet par to nav jāuztraucas.
Gatavos bezē cepumus izliek aplī uz šķīvja.
Lai aizpildītu caurumus, pa virsu vēl uzkaisa rupji salauztus bezē. Saputo 200gr saldā krējuma ar 2 tējkarotēm vaniļas cukura un 1 ēdamkaroti parasto cukuru.
Liek uz bezē cepumiem, rotā ar zemenēm. Klāt var pasniegt sablenderētas zemenes, kā mērci.
Lai labi garšo!