Drīz sāksies rabarberu laiks! Rabarberi ir vieni no pirmajiem dārza labumiem! Šoreiz piedāvāsim gardo rabarberu plātsmaizi.
Sastāvdaļas:
- Kefīrs 1 glāz.
- Milti 2 glāz.
- Cukurs 1 glāz.
- Olas 3 gab.
- Cepamais pulveris 1 tējk.
- Vanilīna cukurs 1 ēdamk.
- Kanēlis 1 – 2 .tējk.
- Skābais krējums 2 – 4 ēdamk.
- Rabarberi 3 – 5 lieli
- Sviests (pannas ietaukošanai)
Pagatavošana:
- Rabarberus nomazgā un sagriež ripiņās. Apber ar cukuru un pagaidām noliek malā, lai notek liekā sula.
- Miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vanilīna cukuru sajauc viendabīgā masā. Ieliek ledusskapī uz 20-30 min, lai nostāvas.
- Atsevišķā traukā sajauc olu kopā ar skābo krējumu.
- Uz cepešpannas liek cepamo papīru ieziestu ar sviestu, uzlej mīklu
- Pārkaisa ar rabarberiem, cukuru un kanēli, liek cepeškrāsnī, cep 200 grādos, 20 min
- Sakulto olu ar krējumu pārlej pāri plātsmaizei. Cep vēl 10 min.
- Pasniedz karstu, bet tik pat labi garšo auksts ar glāzi piena.
Lai jums veiksmīgi viss sanāk! 🙂