Karstie kokteiļi vēsajā un tumšajā laikā ir kļuvuši īpaši aktuāli ne tikai restorānos, bet vari tos uztaisīt arī mājas apstākļos. Tie ļauj sasildīties un rada ziemas sezonai raksturīgo atmosfēru.
Kā tad īsti pagatavot karstos kokteiļus?
Kā skaidro Elkor FOOD&WINE vadītāja, ne tikai vīnu var karsēt, tādējādi padarot to par īpaši sildošu un ziemīgu dzērienu, arī citus savus iecienītākos kokteiļus var baudīt karstus. Galvenais ,kas jāievēro, lai dzēriens būtu lielisks ir dzērienu nevārīt, bet sildīt līdz aptuveni 60 grādu temperatūrai, tādējādi pastiprinot dzēriena aromātu un nezaudējot labās garšas īpašības.
Apskati 6 īpaši sildošu dzērienu receptes un iedvesmojies savam ziemas kokteilim.
Karstais ābolu pīrāgs glāzē
- Tumšais rums 50 ml
- Ābolu sula 150 ml
- Malts kanēlis
- Kanēļa standziņa dekorēšanai
- Ābola daiviņa
Karstais balzāms
- Rīgas melnais balzāms 25 ml
- Upeņu sula 175 ml
- Apelsīna daiviņa