Sastāvdaļas,kas vajadzīgas,lai šo kūku pagatavotu:
- Cepumi “Selga” -1,5 paciņas
- Apelsīna sula
- Apelsīns miziņa
- Saldais krējums 35 % -250 ml
- Skābais krējums- 100 g
- Mascarpone siers- 250 g
- Baltais zefīrs- 3 gab.
- Cukurs -2 ēdamk.
- Zemenes- 400 g
- Šokolāde
- Mandeļu skaidiņas
Pagatavošanas gaita:
1.Ņem trauku ar augstām maliņām, sadrupina iekšā selgas cepumus, lai visa trauka pamatne būtu nosegta.
2.Uz cepumiem uzrīve apelsīna miziņu un izpiež apelsīna sulu.
3.Saputo saldo krējumu,pievienojot cukuru.
4. Iemaisa Mascarpone sieru un krējumu, tad visu saputo viendabīgā masā.
5. Klāj uz cepumiem krēma kārtu un drupina zefīru.
6.Uz krēma liek svaigo zemeņu kārtu,tad atkārto krēma kārtu.
7.Noslēdzošajā kārtā atkārto zemeņu kārtu, kūkai uzliek vāku vai folija cepurīti un liek leduskapī vismaz uz 2 – 4 h, bet vislabāk kūku atstāt uz visu nakti ledusskapī.
8.Visu dekorē ar mandeļu skaidiņām un uzrīvētu šokolādi. Ieteicams to darīt tieši pirms pasniegšanas.
Lai labi garšo! 🙂
Avots: AmAm.lv