Katru reizi, kad citu klātbūtnē nākas kaut ko izņemt no cepeškrāsns, es domās saku: „Nespriediet par mani pēc cepeškrāsns!” un ceļu galdā cienastu, kurš šai cepeškrāsnī ir labs izdevies. Starp citu, piedeguši ēdiena gabaliņi un tauku piles uz cepeškrāsns sieniņām ir jāpieņem kā kas neizbēgams, jo vienmēr ideāla cepeškrāsns ir tiem, kas tajā neko negatavo.
Pieradums notīrīt cepeškrāsni tūlīt pēc gatavošanas ir dieva dāvana. Tā ir prasme, kuru apgūst ne visi un ne vienmēr. Kā par spīti, cepeškrāsns virtuvē ir tajā vietā, līdz kurai, virtuvi tīrot, ne vienmēr tiekam. Bet ja nu tiksim, tad izdariet šo triku!
Šī trika īpatnība ir tā, ka tas palīdzēs noņemt pielipušos taukus no krāsniņas durtiņām. Tagad jums nenāksies ilgi berzt un mazgāt stiklu, kad visi spēki būs izlietoti iekšējo krāsniņas sienu tīrīšanai.
Kā notīrīt taukus no krāsniņas durtiņām
1. Pirms sākat darbu, paklājiet zem durtiņām nevajadzīgu dvieli vai lupatu, lai pēc tam nenāktos vēl mazgāt arī grīdu.
2. Uzberiet uz durtiņām biezā slānī pārtikas sodu.
3. Pāri sodai izsmidziniet etiķa šķīdumu, lai izveidotos biezas pastas konsistence. Atstājiet to uz 10 – 15 minūtēm.
4. Ar sūklīti vai lupatiņu cītīgi paberzējiet netīrās vietas.
5. Atlikušo sodu ar ūdeni nost nemazgājiet. Noņemiet to ar birstīti vai putekļusūcēju, pēc tam ar sausu mikrošķiedras lupatiņu noslaukiet durtiņu virsmu.
6. Cepeškrāsns kā jauna un bez stiprās ķīmiskās artilērijas.
Kā savu cepeškrāsniņu kop tu?