Tīrās puslitra burciņās griež tomātus ripiņās vai daiviņās, vai veselus mazos ķirštomātiņus kārto burkā pamīšus ar sīpola ripiņām.
Katrā burkā ieber 10 melnos piparus, pievieno lauru lapu.
Uz 0,5 l burku sausā veidā ieberu 1 ēdamkaroti ar kaudzīti želatīnu.
Uzvāra marinādi – 1 litrs ūdens,2 ēdamk. sāls, 6 ēdamk.cukurs, 7 ēdamkarotes 9% etiķis.
Marinādi salej pa burkām, uzliek vāciņus bet neaizskrūvē, liek puslitra burkas uz 15 min pasterizēt.
Tad cieši aizskrūvē vākus, apgāž riņķī, lai atdziest. Pēc tam ievieto ledusskapī, lai saželē un novieto pagrabā vai vēsā vietā.