Tu dod priekšroku ceptiem ēdieniem
Augu eļļas, kuras izmanto ēdiena pagatavošanas procesā, spēcīgi palielina kcal skaitu ēdiena porcijā.
Kā to izlabot?
Izmanto citus pagatavošanas veidus: cep cepeškrāsnī vai sautē, tvaicē, vāri.
Nopērc pannu ar virsmu, pie kuras ēdiens nepiedeg. Tad tev nevajadzēs izmantot eļļu.
Ja tu izmanto eļļu ēdiena cepšanas procesā, tad nelej to pa taisno no pudeles, bet gan apsmērē pannas virsmu ar otiņu.
Tu ēd pārāk daudz veselīgo saldumu
Bieži vien tiek ieteikts aizvietot konfektes un cepumus ar veselīgākām uzkodām/garšumiem: riekstiem un žāvētiem augļiem/ogām. Jā, tajos ir vairāk veselīgo vielu, bet arī kaloriju nav maz. Piemēram, nelielā saujā valriekstu (aptuveni 30 gramos) ir 196 kcal.
Kā to izlabot?
Paslēp trauku ar žāvētiem augļiem un riekstiem (tā, lai tev visu laiku nestieptos roka kaut ko paņemt un paēst).
Pirms “uzkost”, nosver porciju un sarēķini, cik kcal tu uzņem.
Piekop veselīgu dzīvesveidu un neļauj kļūdām un ilūzijām izjaukt tavus centienus notievēt! Lai veicas!
Avots: www.lifehacker.ru