Ir dažādi ēdieni, kuru sastāvā ir vistas ādas. Bieži tā tiek izmantota kā dabīgs apvalks gaļas rullīšiem. Daudzi cilvēki nevar iedomāties savu dzīvi bez grilētas vistas ar maigu, kraukšķīgu garoziņu. Bet daži uzskata, šis produkts ir ļoti barojošs un cenšas no tā atbrīvoties.
Bieži vien jādomā, ka vistas āda ir neracionāli izmantots produkts. Sākumā mēs pieliekam daudz pūļu, lietojam labas garšvielas, gatavojam, bet pēc tam ādiņu vienkārši izmetam.
Šā produkta reputācija ir patiešām neskaidra, jo vistas ādu veido neliels proteīna un tauku slānis. Tieši tauku dēļ daudzi liedz sev prieku ēst kraukšķīgu vistas garoziņu.
Patiesībā, dietologi neiesaka lietot šo produktu cilvēkiem ar augstu holesterīna līmeni. Vistas āda nav piemērota arī tiem, kas ievēro diētu. Visiem citiem šis produkts, iespējams ir pat nepieciešams, bet ar mēru!
Vistas āda ir noderīga imunitātei
Tikai daži cilvēki zina, ka vistas āda satur daudz vitamīnu: A, E un B vitamīnus (B2, B6 un B12). Bez tam tā satur arī minerālvielas, piemēram, kāliju, dzelzi, fosforu, magniju, kā arī olbaltumvielas.
Uzlabo sirds darbību
Lielākā daļa no vistas ādas taukiem ir nepiesātinātie tauki, kas ir ļoti noderīgi sirdij. Saskaņā ar Hārvardas Sabiedrības veselības augstskolu, 30 grami vistas ādas satur tikai 3 gramus piesātināto tauku un 8 gramus nepiesātināto tauku.
Tā satur olbaltumvielas
Ir vērts pieminēt, ka, izmetot vistas ādu, jūs atbrīvojaties no noderīgām olbaltumvielām. Zinātnieki ir pierādījuši, ka dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielām zarnās uzsūcas vairāk nekā 90% no aminoskābēm, bet no augu olbaltumvielām- tikai 60%.