Jānoņem uzmanīgi, lai nesabojātu aizdedzes elektrodu. Ņem nost visus degļus uzreiz un saliek uz salvetes.
Iemērc degļa galviņu un vāciņu karstā ūdenī. Pievieno trauku mazgājamo līdzekli un atstāj uz 20-30 minūtēm. Tādā veidā izdosies atmiekšķēt sacietējušos netīrumus. Ar neabrazīva sūkļa palīdzību kārtīgi notīra visas degļa virsmas. Grūti pieejamās vietās izmanto vecu zobu birsti.
Tīrām kanālus
Ja atverēs tomēr vēl ir netīrumi, var izmantot kaut vai kancelejas saspraudi. Ar saspraudes galiņu izvelk sacietējušās atlieku piciņas. Neiesakām lietot zobu kociņus, tie var salūzt un vēl vairāk nosprostot gāzes degļa atveres.
Tīrām traipus
Lai notīrītu iestāvējušos netīrumus, jāpagatavo pasta no ūdens un pārtikas sodas. Samaisām tos vienādās proporcijās. Uzklāj pastu uz vāciņa virsmas un tīra ar birsti. Ja nepieciešams, procedūru atkārto vairākas reizes. Ar sodu pilnīgi pietiks, nav ieteicams lietot balinātāju vai citus līdzekļus.
Pēc tīrīšanas kārtīgi nomazgājam vāciņu un degli zem tekoša ūdens. Noslaukām un atstājam pilnīgi nožūt. Pēc tam atkal visu saliekam sākotnējā kārtībā. Tad atliek vien pārbaudīt, kā plīts darbojas. Gāzei jābūt zilganā krāsā un brīvi jāplūst pa degļa atverēm.
Profilakse
Iesakām veikt gāzes degļu tīrīšanu regulāri. Ievērojot ekspluatācijas noteikumus, tev izdosies saglabāt gāzes plīts ārējo izskatu, tāpat arī nodrošināties pret gāzes noplūdi. Tagad tu zini, kā tīrīt gāzes plīts degļus tā, lai plīts kalpotu ilgi un būtu derīga garda ēdiena pagatavošanai.