Ļoti latviska torte. Produkti izmantoti, kas sastopami mūsu valstī.
Recepte:
3 olas
100gr sviests
1 glāze cukurs
4 ēd.k. medus
400gr izsijāti milti
1 tējk. soda
Pildījumam:
1 litrs skāba krējuma
2 glāzes cukurs
Dekorēšanai:
auzu pārslas
sviests
cukurs
Ūdens peldē bļodā izkausē sviestu, medu, cukuru. Pievieno sodu. Ļauj masai atdzist. Sakultas olas pievieno mīklai. Pa daļām ber klāt miltus. Masai jābūt skāba krējuma konsistencē. Liek mīklu atpūsties. Vislabāk to gatavot vakarā un cept no rīta. Pirms cepšanas sadala 6-7 daļās. Veido formu, sadursta ar dakšiņu, cep 5-7 min līdz zeltaini brūna ripa. Sagatavo pildījumu. Skābu krējumu ar pūdercukuru sajauc un atdzesētām plāksnēm pa vidu bagātīgi liek pildījumu, lai torte ir sulīga. Dažreiz vienā kārtā lieku dzērveņu vai brūkleņu ievārījumu. Torti garnēju ar apceptām sviestā auzu pārslām kam pievienots nedaudz cukurs. Liek torti vēsumā, lai sadraudzējas produkti.